loader image

Víztakarékosság és szeptikus szennyvíz rendszer

A víz felhasználás minimalizálása kulcsfontosságú az egészséges szeptikus szennyvíz rendszerhez. Az alacsony vízhasználatú készülékek, eszközök és a hatékony vízhasználati gyakorlatok javíthatják a rendszer működését, a hosszabb elválasztási és kezelési időnek köszönhetően. Fontos, hogy ne működtessen párhuzamosan vagy egymás után több vízigényes készüléket, különben rövid idő alatt túl sok víz kerülne a rendszerbe.

A szeptikus rendszereket úgy tervezték meg, hogy a szennyvizet kellően sokáig bent tartsák ahhoz, hogy a szilárd anyagok a tartály alján leülepedjenek és iszapréteget képezzenek, az olaj és zsír pedig a víz tetején ússzon, és ott képezzen réteget. Ha túl sok víz áramlik a tartályba, a szennyvíz kiszorul még mielőtt ez a szétválasztási folyamat lejátszódhatna.

A szennyvízelvezető mezőbe kiszoruló szilárd anyagok a csövek és a talaj eltömődését okozhatják. Ennek javítása költséges lehet. A vízfelhasználás minimalizálása javítja a rendszer hatékonyságát és meghosszabbítja a rendszer élettartamát.

Ha idősebb szennyvíztisztító rendszerünk van, a hatékony vízhasználati gyakorlatok követése különösen fontos. A régebbi rendszereket akkor tervezték, amikor az emberek még kevesebb vizet használtak el. Ez azt jelenti, hogy régi rendszerének a mai standard szabványokhoz képest lehet, hogy alacsonyabb a kapacitása.

Tippek a víztakarékossághoz

Otthona utólagos vízhatékonysági felszerelése egyszerű. Az új technológia lehetővé teszi a vízfelhasználás nagymértékű csökkentését a régebbi technológiával azonos vagy annál jobb teljesítmény mellett. Szereljen fel alacsony vízhozamú zuhanyfejeket és csaptelepeket, cserélje le a régi, vízfogyasztó WC-ket és egyéb készülékeket víztakarékosabb változatokra.

A szükségtelen vízhasználat is nagy mennyiséget jelenthet és teljesen elkerülhető. Győződjön meg arról, hogy a WC-k és a csapok nem szivárognak, és az olyan egyszerű feladatok elvégzésekor, mint a fogmosás és a mosogatás, mindenképpen zárja el a csapot.

A beltéri vízfelhasználás megoszlása:
24% WC
20% Zuhanyzó
19% Csap
17% Mosógép
12% Szivárgás
4% Egyéb*
3% Fürdés
1% Mosogatógép

Ellenőrizze a szivárgásokat

Ellenőrizze a szivárgásokat. Gyakran nagy mennyiségű víz szivárog a WC-ből. Nehéz észrevenni, általában kopott vagy rosszul beállított alkatrészek okozzák. Egy olyan WC, amely az öblítés után is tovább folyik, óránként 20-40 liter vizet pazarolhat. A WC-szivárgás ellenőrzéséhez helyezzen festéktablettát vagy ételfestéket a WC-tartályba. Várjon körülbelül 15 percet öblítés nélkül, majd ellenőrizze a WC-csészében lévő vizet. Ha a víz elszíneződött, akkor szivárgás van. A WC-javításhoz vízvezeték-szerelő segítségére lehet szükség.

Érdekes volt? Olvass tovább!

Szennyvíztisztító rendszer vízelvezető mezejének gondozása

Szennyvíztisztító rendszer vízelvezető mezejének gondozása

Szennyvíztisztító rendszer vízelvezető mezejének gondozásaA szennyvíztisztító rendszer vízelvezető mezője magába foglalja a földbe fektetett csőhálózatot, valamint az azok alatti talajt. A szeptikus tartályból származó, részben tisztított szennyvíz egyenletesen...

Szennyvíztisztító rendszer gondozása

Szennyvíztisztító rendszer gondozása

Szennyvíztisztító rendszer gondozásaA szeptikus rendszerek biológiai szennyvízkezelő szerkezetek. A szennyvíztisztító tartályban baktériumok élnek, melyek lassan megemésztik a szilárd anyagokat. Érzékeny baktériumokról beszélünk, amelyek egyensúlyát a kereskedelmi...

Ha a szennyvíztisztítókkal kapcsolatos információk mellett, érdeklődsz az esővízgyűjtés témája iránt is, akkor látogasd meg ezzel kapcsolatos tudásterünket is!

Érdekel