loader image

Hogyan ápoljam szennyvíztisztító rendszeremet?

10 lépés, a rendszer ápolására és karbantartására.

1. Határozza meg a rendszer részeinek helyét és ügyelj rá, hogy könnyen hozzáférhetőek legyenek.

2. Évente ellenőrizze a rendszer helyes működését és figyeljen a meghibásodás jeleire. (lásd: Meghibásodás jelei)

3. Rendszeresen szivattyúztassa ki a szennyvíztisztító tartályát. Ezt a lépést a tartály méretétől és használatától függően végezze el 2-5 évente. A szivattyúzást a rendszer összes elemének szakszerű szervizelésével is összekötheti.

4. Amennyiben csomagtisztító teleppel rendelkezik, kössön rendszeres karbantartási szerződést a szervizelési tervnek megfelelően.

5. Tartson naprakész nyilvántartást a karbantartásokról.

6. Fontolja meg egy szennyvízszűrő telepítését a rendszerbe, ezzel még jobban csökkentve a szennyvízelvezető mezőre kerülő szilárd anyagok mennyiségét.

7. Csökkentse vízfogyasztását. Ha túl sok vizet használ el a mindennapi tevékenységei során, a szilárd anyagokat a lefolyó a szennyvízelvezető mezőre ömleszti, mielőtt azok leülepedhetnének a tisztító tartályban.

8. Használjon természetes és biológiailag lebomló tisztítószereket. Egyes vegyianyagok felboríthatják a tisztító tartályban élő baktériumok egyensúlyát.

9. A veszélyes termékeket (mérgező, gyúlékony, reaktív anyagokat) kezelje megfelelően, ne öntse őket a lefolyóba. (Törvényi szabályozás)

10. Védje a rendszer vízelvezető mezőjét. Ne parkoljon rajta, ne hajtson rá és ne építsen rá semmit. A talajt ne öntözze túl és ne ültessen fákat, bokrokat a mezőre – a vastag gyökerek károsíthatják a rendszert. A felszíni vizeket vezesse el a területről.

ÉRDEKES VOLT? OLVASS TOVÁBB!

Víztakarékosság és szeptikus szennyvíz rendszer

Víztakarékosság és szeptikus szennyvíz rendszer

Víztakarékosság és szeptikus szennyvíz rendszerA víz felhasználás minimalizálása kulcsfontosságú az egészséges szeptikus szennyvíz rendszerhez. Az alacsony vízhasználatú készülékek, eszközök és a hatékony vízhasználati gyakorlatok javíthatják a rendszer működését, a...

Szennyvíztisztító rendszer vízelvezető mezejének gondozása

Szennyvíztisztító rendszer vízelvezető mezejének gondozása

Szennyvíztisztító rendszer vízelvezető mezejének gondozásaA szennyvíztisztító rendszer vízelvezető mezője magába foglalja a földbe fektetett csőhálózatot, valamint az azok alatti talajt. A szeptikus tartályból származó, részben tisztított szennyvíz egyenletesen...

Ha a szennyvíztisztítókkal kapcsolatos információk mellett, érdeklődsz az esővízgyűjtés témája iránt is, akkor látogasd meg ezzel kapcsolatos tudásterünket is!

Érdekel