loader image

Grünwald Smart okostartály

A Sonoff okos kapcsolórelé segítségével a telefonoddal könnyedén tudod vezérelni az esővízgyűjtőd szivattyúját, ezzel irányítva az öntözést!

Az applikációban gombnyomásra tudod elindítani és kikapcsolni a szivattyút, vagy akár a különböző funkciók beállításának segítségével időzítőket, illetve más, egyéb beállításokat tudsz elvégezni. Ezzel akár a kanapén ülve is el tudod indítani a kerti locsolást. Ehhez az erre alkalmas kerti locsolót a vízkonnektorra kell csatlakoztatni, amit a szivattyú fog vízzel táplálni. Természetesen manuálisan is van lehetőség a szivattyú vezérlésére a kapcsolószekrényen keresztül.

Üzembe helyezés

1. Töltsd le az „eWeLink Smart Home” applikációt az okostelefonodra, és telepítsd az applikációt.

2. Nyisd meg az applikációt, és hozz létre egy fiókot. (Az esetleg felmerülő engedélykéréseket érdemes engedélyezni).

3. Az okos kapcsoló tetején található kis fekete gombot nyomd meg, és tartsd lenyomva 5-7 másodpercig, amíg a zöld villogó LED fény átvált hármasával gyorsan villogó üzemmódba. 

4. Az applikációban érintsd meg a képernyő alján lévő „+” gombot.

5. Válaszd ki a „Quick Pairing” lehetőséget és nyomd meg, majd koppints az „Add one device” lehetőségre.

6. Add meg az otthoni Wifi hálózat azonosítóját, illetve jelszavát (ha nincs, akkor hagyd üresen). Ehhez a beállításokban engedélyezd az applikáció számára a helyhozzáférést. Fontos, hogy csak 2,4 Ghz Wifi kapcsolatot támogat az applikáció. Nyomj a „Next” gombra.

7. Az applikáció elindít egy keresést, visszaszámlálást, amíg megtalálja a Sonoff okosrelét, ez eltarthat pár percig. Közben ellenőrizd, hogy a hármasával gyorsan villogó üzemmódban van-e a készülék, ha nem, akkor ismételd meg a visszaszámlálás alatt a 3. lépést.

8. Ha minden jól ment, akkor az eszközt sikeresen megtalálta az applikáció, amit ezután el tudsz nevezni. Érdemes olyan nevet választani, ami egyértelmű, ha más Sonoff okos termékkel is rendelkezel.

9. Ha rányomsz ismét a „Next” gombra, akkor látni fogod az általad elnevezett eszközt. Pár percig még offline üzemmódban lehet, de utána már online lesz, ekkor sikerült az üzembe helyezés.

10. Ha rákoppintasz az eszközre, akkor előjön egy felület, amin keresztül tudod vezérelni az okosrelét, illetve különböző funkciókat állíthatsz be.

Hibaelhárítás

Ha az üzembe helyezés közben bármilyen problémába ütköztél, olvasd el a lent található hibaelhárítás fejezetet, keresd meg az Ön által tapasztalt hibát, és végezd el a feltüntetett tanácsokat, amíg meg nem oldódik a probléma.

Sikeresen párosítottad az eszközt az applikációval, de „Offline” módban marad

Várj 1-2 percet, az első alkalommal az eszköznek szüksége lehet rá a kapcsolathoz.
Ha nem villog a LED, akkor az eszköz online, csak a telefonon lévő applikáció nem veszi észre. Ebben az esetben próbáld meg bezárni és újraindítani az applikációt.

A zöld színű LED lámpa gyorsan villog. Ez azt jelenti, hogy a Wifi-routerhez való kapcsolódás sikertelen

Ellenőrizd, hogy a router be van-e kapcsolva, esetleg indítsd újra és ellenőrizd, hogy más eszközök rá tudnak-e kapcsolódni.
Előfordulhat, hogy véletlen rosszul adtad meg a Wifi hálózat nevét, vagy jelszavát. Ebben az esetben töröld és vidd fel újra az eszközt az applikációba. Ehhez koppints rá az applikációban az eszközre, majd a megjelenő ablakban a jobb felső sarokban a „…” jelre, ezután görgess le a menü aljára, és a „Delete” gombbal töröld az eszközt.
Elképzelhető, hogy az okoskészülék túl messze van a router-től, próbáld meg a lehető legközelebb vinni, amennyiben lehetséges.
A routerhez a maximális biztonságra törekedve MacAdress szűrés van beállítva, ezt szüntesd meg, vagy vidd fel a készülék MacAdress-ét is.
Ellenőrizd, hogy 2.4 GHz-es a Wifi hálózat, mert csak ezzel kompatibilis az applikáció.

A zöld színű LED lámpa lassan villog. Ez azt jelenti, hogy a Wifi routerhez való kapcsolódás sikeres, de az applikációhoz való párosítás nem sikerült

Áramtalanítsd a Sonoff eszközt, majd helyezd újból áram alá
Ha még mindig ez a helyzet áll fenn, akkor töröld az eszközt az applikációból, majd add hozzá újból.

A zöld színű LED lámpa egymás után két gyors villogást ismétel. Ez azt jelenti, hogy az eszköz nem éri el a Sonoff szervert

Ellenőrizd, hogy a router megfelelően működik-e. Érdemes lehet újraindítani, és ellenőrizni, hogy más eszközök elérik-e az internetet.

A Sonoff relé és az applikáció párosítása nem sikerült

Próbáld meg kikapcsolni a telefonon a Wifi-t, majd ismét bekapcsolni, és elindítani újból a párosítást.
Áramtalanítsd a Sonoff készüléket, majd helyezd újra áram alá és próbáld meg újból a párosítást.

Minden nap azért dolgozunk,
hogy esővízgyűjtő rendszereink,
nemcsak minőségiek,
de tartósak is legyenek;
ezzel garantálva ügyfeleink
hosszútávú elégedettségét.